Nieuwe lesmodule workflow voor HBO

Het HBO-I Platform heeft deze week het materiaal van het vernieuwingsproject 'Workflowmanagement' aan de leden beschikbaar gesteld. Dit materiaal kunnen de IT-docenten gebruiken als basis voor hun eigen lesprogramma's. Het project is gesubsidieerd door de overheid en het bedrijfsleven.

Het HBO-I Platform, een samenwerkingsverband van alle reguliere informatica-opleidingen op hbo-niveau, wil het onderwijs zo goed mogelijk laten aansluiten op de beroepspraktijk. Aanpassingen in de lesprogramma's zijn daarom noodzakelijk. Omdat het ontwikkelen van het benodigde lesmateriaal een kostbare aangelegenheid is, heeft het platform een beroep gedaan op het 'vernieuwingsfonds' dat het ministerie van Onderwijs & Wetenschappen voor dergelijke innovatie-projecten beschikbaar heeft. Hieruit kunnen subsidie-aanvragen worden gehonoreerd op voorwaarde dat ook uit andere fondsen wordt geput. Het HBO-I Platform heeft daarvoor het bedrijfsleven benaderd.
Volgens het platform heeft het bedrijfsleven behoefte aan hbo-afgestudeerden met specifieke kennis op het gebied van workflow-management, client/server-technologie, business process redesign en gedistribueerde databases. Voor het ontwikkelen van lesmateriaal heeft men aangeklopt bij de overheid en het bedrijfsleven. Met succes, want deze week is het resultaat van het eerste deelproject 'onderwijsvernieuwing' in samenwerking met Inctas en ICL opgeleverd.
Het basismateriaal bestaat uit ondermeer een theoretisch verhaal, suggesties om een leerplan op te stellen, een uitgebreide literatuurlijst en een aantal uitgewerkte 'cases'. Voor hbo-instellingen die de module 'workflowmanagement' in hun lesprogramma willen opnemen, stelt Inctas de softwarepakketten Teamoffice en Teamflow tegen een gereduceerde prijs beschikbaar. In het kader van de onderwijsvernieuwing zijn ook projecten gestart op het eerder genoemde gebied van client/server-technologie (met Usoft en Sybase), business process redesign (met Cap Gemini) en gedistribueerde databases (ook met Usoft en Sybase).
Voor het komend jaar heeft het HBO-I Platform wederom subsidie aangevraagd. Het gaan nu om het ontwikkelen van lesmateriaal over Internet, het exploiteren en beheren van informatiesystemen, multimedia en casetools. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-29T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.