Twente heeft Europese ambities

Wim Meijer, voormalig staatssecretaris en oud-bestuurder van de Rabobank, wordt de voorzitter van het regionaal Innovatieplatform Technology Valley dat op initiatief van de provincie Overijssel wordt opgericht. Tijdens een vergadering van de Stuurgroep Netwerkstad (Hengelo, Enschede, Almelo en Borne) op 30 november wordt het platform officieel geïnstalleerd.

  
Wim Meijer
Oost-Nederland wil in 2015 tot de top-vijf-regio's in de wereld behoren op het gebied van kennis en economische activiteit rond de thema's voeding, gezondheid en technologie. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de driehoek Wageningen-Nijmegen-Enschede (ofwel de Triangle) stelden een actieplan samen dat verdere versterking van de samenwerking en uitwisseling moet opleveren.
Het landelijke Innovatieplatform is zeer te spreken over de initiatieven uit het Oosten van ons land. 'De kracht van het actieplan van Oost-Nederland schuilt in de dwarsverbanden tussen de diverse onderdelen in een regionaal verband', schrijft het platform in een reactie op het plan.

Sleutelgebied

De provincie Overijssel draagt de komende drie jaar in totaal 900.000 euro bij aan Technology Valley. Het platform heeft als opdracht om Twente als toptechnologische regio op de kaart te zetten. Het moet erkenning, ontwikkeling en economische structuurversterking voor de regio genereren. Op dit moment heeft Twente onder meer een sterke positie op de gebieden nanotechnologie, biomedische en technische geneeskunde, microprocessen en ict. De regio streeft ernaar om door het landelijk Innovatieplatform als een van de sleutelgebieden voor technologische vernieuwing benoemd te worden. Technology Valley wil daar impulsen aan geven.
Het platform zal onder leiding van Wim Meijer een ambitieuze lobby inzetten.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-26T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.