Opnieuw extra geld voor ICT in onderwijs

Minister Hermans geeft leraren adviestaak en computers

Onderwijsminister Loek Hermans trekt veertig miljoen gulden extra uit voor computers in het onderwijs. Daarnaast komt er een speciaal overlegplatform voor het onderwijsveld. De bewindsman maakte dit afgelopen weekeinde bekend tijdens de tiende conferentie voor leraren informatica en ICT-coördinatoren uit het voortgezet onderwijs.

De toezegging om een overlegplatform op te zetten met leraren die actief met ICT bezig zijn, volgde op een vraag van docent en ICT-coördinator Harry Spek van het Calscollege. Spek, die tevens actief is in de actiegroep Spreekbuis, beklaagde zich over het feit dat er slechts aandacht is voor de meningen van het onderwijsveld als ICT-zaken in de Tweede Kamer aan de orde komen.
Spek stelde een structureel overleg voor tussen onderwijsveld en de minister. Hermans gaf aan dat hij zich eigenlijk schaamde dat zoiets nog niet bestaat, terwijl bijna over alle onderwerpen en beleidsterreinen adviesgroepen bezig zijn. Hij zegde toe op korte termijn stappen te ondernemen om tot de totstandkoming van een platform te komen.

Computers

De minister gaf tevens aan de extra financiële middelen te gebruiken voor het hergebruik van x486- en Pentium I- computers, afkomstig van onder meer de Belastingdienst. Hierop reageerden de aanwezigen na de eerste euforie over extra geld nogal kritisch. Ofschoon men uit ambtelijke kringen kon vernemen dat de stichting die het hergebruik van computers organiseert, overspoeld wordt door aanvragen, bleken veel aanwezigen sterke twijfels te hebben over het nut van deze hardware en kenschetste men de regeling als een 'goedkope' manier om van de tweedehands spullen af te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Jan Lepeltak