Ritzen eist rol in beleid informatica op scholen

Staatssecretaris Netelenbos van Onderwijs gaat samen met minister Ritzen een nota schrijven over informatie- en communicatietechnologie in het lager en middelbaar onderwijs.

Dit betekent dat onderwijsminister Ritzen zich intensiever met ICT in het primair- en voortgezet onderwijs gaat bezighouden. Iets wat strikt genomen Netelenbos in haar portefeuille heeft. Wrijving tussen beide bewindspersonen rond ondermeer ICT-beleid is daar mede debet aan.
In de langverwachte nota, die al ruim een jaar geleden werd aangekondigd, zal sprake zijn van een integrale aanpak (scholing, software-ontwikkeling en hardware-levering) die een blijvende impuls moet leveren aan het gebruik van ICT en de vernieuwing van het onderwijs. Het gaat daarbij om bedragen van enkele honderden miljoenen guldens. Deze bedragen zullen volgens de staatssecretaris moeten komen uit het fonds voor de verbetering van de kennis-infrastructuur. Op ambtelijk niveau vinden inmiddels onderhandelingen plaats waarbij het ministerie van Economische Zaken als beheerder van het fonds voorlopig nog maar gedeeltelijk financieel over de brug wenst te komen.
Een jaar geleden zei staatssecretaris Netelenbos tijdens een conferentie van informatica-docenten dat scholen eerst de daar aanwezige PC's maar eens goed moesten gebruiken. Verder zag staatssecretaris Netelenbos een jaar geleden nog geen rol weggelegd voor de overheid als het ging om de totstandkoming van een onderwijsnet. Dit moest aan de markt worden overgelaten, heette het toen.
Inmiddels denkt de staatssecretaris daar anders over. Mede door de snelle ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, zei Netelenbos afgelopen zaterdag op een conferentie van informaticadocenten, tot andere inzichten te zijn gekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Jan Lepeltak
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.