SPI-partners traint beoordelaars softwareprocessen

De Nederlandse organisatie SPI-partners (Software Process Improvement) gaat trainingen aanbieden op het gebied van de kwaliteit van software-ontwikkeling.

Hiervoor is SPI-partners een samenwerkingsverband aangegaan met het Amerikaanse Ispi (Institute for Software Process Improvement). Naast opleidingen over CMM (Capability Maturity Model), dat een groeipad schetst van een chaotisch naar een volwassen softwareproces, komt het opleidingsprogramma voor 'CMM-lead assessors' op de markt.
Een 'lead assessor' is iemand die volgens de standaardmethode van het SEI (Software Engineering Institute), de grondlegger van CMM, het kwaliteitsniveau bepaald waarop organisaties zich bevinden. Elke dienstverlenende organisatie die zich met verbetering van softwareprocessen bezighoudt, hanteert momenteel zijn eigen methode van het bepalen van kwaliteitsniveaus. Volgens SPI-partners is van harmonisatie van onderzoeksmethoden en de resultaten van die onderzoeken momenteel geen sprake. Cursussen op basis van SEI-criteria moeten daar verandering in brengen.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.