Studenten aan de slag bij UT spin-off Utopics

Informatica-studenten aan de universiteiten van Twente en Utrecht kunnen een dag per week aan de slag bij IT-bedrijf Utopics.

De onderneming heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Twentse en Utrechtse universiteit. De studenten lopen geen stage bij Utopics, maar krijgen een deeltijdaanstelling met een bijbehorend salaris. Ze verrichten tijdens de werkdag toegepast onderzoek. Op deze manier kunnen de deelnemers op een flexibele manier studeren, werkervaring opdoen en hun studiebeurs aanvullen.
"Deze constructie geeft ons een goede uitstraling naar de arbeidsmarkt", zegt directeur Paul Weghorst van Utopics. "Verder helpt dit ons de huidige drukte binnen het bedrijf terug te brengen." De studenten gaan volgens Weghorst onderzoek verrichten waarvoor doorgaans de tijd ontbreekt.

Benaderen

De universiteiten staan toe dat Utopics studenten via verspreiding van informatiemateriaal en bijeenkomsten benadert voor dit project. Geïnteresseerden doorlopen vervolgens een sollicitatieprocedure, alvorens ze voor een baan in aanmerking komen. In de overeenkomst is tevens vastgesteld dat de student de genoemde dag per week niet overschrijdt en dat Utopics de deelnemers geen voltijds arbeidscontract aanbiedt voor het voltooien van de studie. Uiteraard hoopt de onderneming, zelf een spin-off van de Universiteit Twente, dat de werkstudenten zich na hun afstuderen melden voor een baan.
Utopics, dat onderdeel uitmaakt van de Ordina Groep, heeft plaats voor twintig tot vijfentwintig studenten. Weghorst verwacht niet dat de deelnemers vertraging oplopen met hun studie. "Ach, weinig studenten zijn elke dag met hun studie bezig. De meesten hebben een bijbaantje. Dan kunnen ze net zo goed bij ons werken." Sommige, bij Utopics verrichtte, onderzoeken kunnen studiepunten opleveren. Weghorst wil over enkele maanden contact opnemen met een aantal andere universiteiten voor vergelijkbare constructies.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.