Oracle start Certified Professional Program

    Oracle is vorige week gestart met het Oracle Certified Professional Program. Het programma richt zich op automatiseerders die al over een grondige kennis beschikken van de diverse Oracle-technologieën.

De onderneming volgt hiermee Microsoft, dat al eerder een vergelijkbaar programma heeft opgesteld. "Cursisten willen nu eenmaal graag een certificaat", licht Monique Kinnaer van Oracle Nederland toe. "Bedrijven kunnen op deze manier snel bepalen over welke kennis IT-managers beschikken." De deelnemers moeten een aantal tests afleggen, waarin concrete automatiseringsproblemen en technische vragen aan de orde komen. Om het certificaat in handen te krijgen, dienen kandidaten zich door een examen van vier uur te worstelen. Ze leggen deze test af bij de centra van Sylvan Prometric, dat deel uitmaakt van een wereldwijd systeem van educatie. In eerste instantie is het programma gericht op Oracle Database Administrators, uitbreidingen volgen later. Het traject is ontwikkeld door Oracle Education en biedt bedrijven een internationale standaard voor het vaststellen van de kennis van IT-specialisten die gebruik maken van Oracle. Naast het programma biedt Oracle Education tevens een vervolgtraject, zodat automatiseerders met een certificaat op zak op de hoogte van de Oracle-ontwikkelingen kunnen blijven. Automatiseerders moeten een leven lang leren en kunnen zich nu ook een leven lang certificeren. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy