Opleider 4U start detacheringspoot

4U, een bedrijf dat gespecialiseerd is in dienstverlening op het gebied van netwerken, heeft zijn activiteiten uitgebreid met een detacheringsbureau, Flex Partners. 4U begon drie jaar geleden als opleidingsinstituut met drie mensen: Gert Bras, zijn vrouw en één trainer.

Opmerkelijk is dat het bedrijf meteen het eerste jaar winst maakte. Inmiddels telt het ruim vijftig werknemers en is de trainingstak, na opleider Akam, de grootste in Nederland op het gebied van Novell-training. Daarnaast heeft 4U nu ook al twee jaar een bedrijfsonderdeel dat zich bezig houdt met installatie, beheer en troubleshooting van netwerken (4U ABC). Het nieuwe Flex Partners heeft ruim twintig mensen in vaste dienst. De overige dertig werken op contractbasis. Veel van 4U's werknemers zijn 'baangroepers', mensen die geselecteerd worden via arbeidsbureaus en gemeentelijke sociale diensten. Als ze goed door de testen en gesprekken rollen, gaan ze de 4U-training in om de benodigde papieren te halen. Vervolgens zet Flex Partners ze in bij verschillende klanten. Viervijfde deel van de mensen is direct gedetacheerd, de overigen via maximaal één tussenpartij. Het nieuwe bedrijfsonderdeel komt onder leiding van Wouter Schouwstra (47) die zestien jaar heeft gewerkt als districtsmanager bij Randstad. Hij voorspelt dat Flex Partners in de komende drie jaar vier keer zo groot zal worden. Ook met de opleidingen gaat het goed. Gert Bras laat in ieder geval een nieuw pand bouwen van vier verdiepingen (kosten 7,5 miljoen gulden) dat met name bedoeld is voor klaslokalen. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-01T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.