Ruim 500 bezoekers op bedrijvendag HBO-I

Voor de derde keer op rij kan het HBO-I Platform terugkijken op een succesvolle bedrijvendag.

Vorige week vrijdag offerden meer dan 500 studenten een vakantiedag op om in contact te treden met toekomstige werkgevers. De organisatie was in handen van het HBO-I platform, het samenwerkingsverband van HBO Informatica-opleidingen in Nederland en branche-organisatie Fenit. In de lokalen van de faculteit techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werden handen geschud, cv's uitgedeeld, video's vertoond en afstudeeropdrachten besproken. "Veel bezoekers gaan aan het eind van de dag naar huis met een afstudeeropdracht. Bovendien kunnen bedrijven adresgegevens van studenten krijgen. Uiteraard alleen met toestemming van de studenten", zegt Anneke Hacquebard van het platform.

Jaarlijks evenement

In totaal konden 38 bedrijven zich presenteren. De organisatie moest een aantal bedrijven teleurstellen. "Er was veel meer belangstelling, maar er is gewoon geen plaats. We konden alleen de eerste 38 aanmeldingen positief beantwoorden. Bedrijven die te laat waren, konden foldermateriaal achterlaten", licht projectleider Hennie van der Lei van HBO-I toe. De aanwezige bedrijven vonden de opkomst hoog. De standhouder van ICT meende dat vooral het aantal bedrijfsinformatici groot was. "Ik had op meer technici gehoopt", luidde zijn commentaar. De representant van Ordina prees de kwaliteit van de studenten, hoewel hij het jammer vond dat de meeste bezoekers eerst naar de lokalen van `grote jongens' als Cap Gemini, CMG en Philips gingen. Het HBO-I wil van de bedrijvendag een jaarlijks terugkerend evenement maken. "Bedrijven trekken enorm aan de Informatica-studenten. Het is belangrijk dat de studenten goede informatie krijgen. Een bedrijvendag geeft hen de mogelijkheid om zelf een oordeel over de ondernemingen te vormen", sluit Hacquebard af. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.