Pion'ers starten met kennisachterstand

Er is geen verschil in loopbaanontwikkeling bij mensen die via de stichting Pion in de IT gaan werken en anderen. Dat stelt het Nederlands Onderzoekscentrum Arbeidsmarkt in een onderzoek dat het uitvoerde in opdracht van IT-omscholer Pion. Wel is er onder oud-cursisten en werkgevers kritiek op het niveau van de opleiding.

Van de 122 onderzochte oud-Pion-cursisten (111 mannen en veertien vrouwen) vindt 11 procent dat de opleiding slecht aansluit op de praktijk en stelt 45 procent dat de opleiding 'gedeeltelijk aansluit. De rest is tevreden.
Uit antwoorden van vijf ondervraagde werkgevers blijkt dat Pion'ers qua vakkennis en kennis van de ICT-branche een achterstand hebben op regulier opgeleide IT'ers. Anderzijds onderscheiden ze zich positief op het gebied van sociale vaardigheden. De kennisachterstand is volgens de vijf werkgevers na gemiddeld anderhalf jaar ingelopen.
De nog niet eerder bekendgemaakte gegevens zijn opgenomen in het onderzoek Succesvol omscholen in de ICT, dat de stichting Pion al in 1997 liet houden door het Nederlands Onder- zoekscentrum Arbeidsmarkt. Vorig jaar juli is het onderzoek aangeboden aan de stichting Pion, dat pas nu de resultaten naar buiten bracht.  AS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Auke Schouwstra