RuG investeert in ict

De Rijksuniversiteit Groningen trekt zestienduizend euro uit voor het stimuleren van kleinschalige ict-projecten. De projecten zijn gevat onder de noemer Grassroots.

Het geld voor het Grassroots-project wordt beschikbaar gesteld door de Stichting SURF en is bedoeld voor het stimuleren van kleinschalige ict-projecten. Deze Grassroots worden in de komende tijd ontwikkeld en uitgevoerd door docenten die weinig tot geen ervaring hebben met de inzet van ict in het onderwijs. Daarbij valt te denken aan het gebruik van een elektronische leeromgeving of de inzet van multimedia.

Trajecten

De universiteit heeft ervoor gekozen om het project op twee manieren neer te zetten binnen de organisatie. Bij de eerste manier is het project specifiek gekoppeld aan een docentprofessionaliseringstraject. Dit draagt de naam NIOT, het Nestor Individueel Onderwijsondersteuningstraject, waarbij Nestor de elektronische leeromgeving is van de RuG. In dit traject krijgen docenten individuele ondersteuning bij de inzet van ict in hun eigen onderwijs. Daarnaast worden algemene, lopende ict-projecten verzameld die in het Grassrootstraject passen.
 

http://www.grassroots.nl


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T00:00:00.000Z Redactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.