Deeltijdopleiding Master of Informatics

Aan de Hogeschool Utrecht gaat begin volgend jaar de nieuwe deeltijdopleiding Master of Informatics van start.

Met de opleiding wil de Hogeschool vooral een brug slaan tussen praktijk en theorie. "Het bedrijfsleven heeft behoefte aan een ict-opleiding die meer op de praktijk en minder op de theorie gericht is, zo is gebleken uit marktonderzoek. Reden voor ons om in samenwerking met onder andere Capgemini en Getronics PinkRoccade een nieuwe opleiding te ontwikkelen die aansluit bij deze behoefte. De opleiding Master of Informatics is hiervan het resultaat", aldus Adri Köhler, opleidingsmanager van deze masteropleiding.
Praktijkervaring neemt een belangrijke plaats in bij deze tweejarige opleiding. Niet alleen tijdens de studie, ook wat betreft de toelatingseisen. Wie zich wil inschrijven dient namelijk niet alleen een bacheloropleiding (bij voorkeur informatica dan wel bedrijfskunde) op zak te hebben, maar tevens minimaal drie jaar relevante werkervaring te hebben opgedaan, en in een omgeving werkzaam te zijn die kan dienen als 'oefenterrein'. Köhler legt uit: 'De werkplek maakt een prominent onderdeel uit van de opleiding. Van de twintig uur per week die deze studie in beslag zal nemen, gaat zo'n zes tot acht uur op aan het volgen van colleges, een zelfde hoeveelheid uren aan studeren en nog eens zes tot acht uur aan het uitvoeren van projecten op de werkvloer. De werkvloer is dan ofwel het bedrijf waar de student werkzaam is, ofwel de werkgever van een van zijn medestudenten.'
De werkgever van de student in spe moet hier van tevoren dan ook uitdrukkelijk zijn toestemming voor verlenen. Köhler: "Wel proberen we de projecten die de student op de werkvloer

Kosten
De studiekosten voor de volledige opleiding bedragen 16.500 euro. Dit bedrag is inclusief collegegeld, studiemateriaal, licenties op software, catering en gebruik van faciliteiten.
uitvoert, zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van het gastbedrijf in kwestie. Een voorbeeld van zo'n project kan zijn dat een groepje studenten de softwarelandkaart van het betreffende bedrijf schetst en de mogelijkheden voor optimalisatie onderzoekt."

Professional Master

De colleges in de masteropleiding worden gegeven door lectoren, docenten van de Hogeschool Utrecht en gastdocenten, waarvan het grootste deel afkomstig is uit de beroepspraktijk. Köhler: "Alle docenten zijn academisch opgeleid en zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun vakgebied. De masteropleiding wordt bovendien ondersteund door een Raad van Advies, die toezicht houdt op de kwaliteit van het onderwijs en de aansluiting op de actuele beroepspraktijk."
Wie de masteropleiding met succes afrondt, is een Professional Master en mag de titel 'Master of Informatics' voeren. Köhler: "Een Professional Master is wat ons betreft hét keurmerk voor een praktijkgerichte opleiding op masterniveau."
 
Voor meer informatie, surf naar: http://www.hu.nl of mail naar adri.kohler@hu.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T00:00:00.000Z Irene Schoenmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.