Surf en Internet-2 gaan nauw samenwerken

Stichting Surf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Internet-2, een project dat geavanceerde netwerken ontwikkelt voor de Amerikaanse universiteiten.

De partijen gaan samen nieuwe Internettoepassingen -en technologieën ontwikkelen. Surf, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlands hoger onderwijs, is de eerste Europese organisatie die een dergelijke overeenkomst met Internet-2 sluit. Directeur Henk van Linde van Surf is verheugd met de overeenkomst. "Nederland is trots een van de eerste Europese landen te zijn die samenwerkt met de Amerikaanse onderzoekswereld dankzij deze overeenkomst."
Als onderdeel van de overeenkomst zullen Surf en Internet-2 passende interconnectiviteit leveren tussen de deelnemers en de netwerken. Verder gaan de partijen samenwerken bij de ontwikkeling van gemeenschappelijke standaarden en de deelnemende organisaties stimuleren bij het ontwikkelen van nieuwe generatie netwerken. Tenslotte willen Surf en Internet-2 de kennisoverdracht bevorderen.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.