Platform schoolt 200 werkzoekenden

Het nieuwe Centrum Arbeidsmarktvraagstukken Informatie- en Communicatietechnologie gaat tweehonderd hoogopgeleide werkzoekenden omscholen tot automatiseerder. In oktober beginnen de eerste cursisten, die minimaal een half jaar werkloos moeten zijn. Het gaat ondermeer om opleidingen tot informatieanalist, Internet-adviseur en IT-beheerder.

Het platform werd in februari opgericht door een aantal bedrijven, waaronder Roccade en Oracle, opleidingsinstituten en werknemersorganisaties. Het deze week voor het eerst naar buiten tredende platform inventariseert functie- en opleidingseisen en signaleert trends op de IT-arbeidsmarkt. Voorts wordt samenwerking gezocht met andere sectoren, zoals bank- en verzekeringswezen, waar ook grote tekorten aan IT'ers zijn ontstaan. De scholing gebeurt met subsidie van het Centraal Bureau voor de Arbeidsvoorziening. De arbeidsbureaus stellen sinds enkele jaren geld ter beschikking aan branches om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Dit subsidiepotje is pas onlangs 'ontdekt' door de IT-sector.
Het is dringen op de scholingsmarkt voor werkzoekenden. Er zijn zeker vijf clubs die werkzoekenden omscholen tot IT'er, waarvan Pion de bekendste is. Talloze bedrijven proberen het tegenwoordig ook op die manier. "Het is niet makkelijk in de kaartenbakken van arbeidsbureaus voldoende geschikte mensen te vinden. Zeker omdat we als eis stellen dat kandidaten werkervaring hebben. Toch hebben we al honderd personen geselecteerd", aldus Jos Maas, directeur van uitvoerend bureau Course Ware. Er bestaat geen afnamegarantie door werkgevers, maar Maas verwacht dat ze na hun opleiding meteen aan de slag kunnen. In tegenstelling tot de Pion-cursussen is de scholing voor werkzoekenden gratis. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.