Milieugegevens Globe via Internet

DEVENTER - Vorige week waren vertegenwoordigers van scholen uit tien Europese en Afrikaanse landen in Deventer aanwezig voor een training in het kader van het internationale Globe-programma. Het gebruik van Internet speelt in de training een prominente rol.

Het Globe-programma is een initiatief van de Amerikaanse vice-president Al Gore. Het doel is wetenschappers en scholieren te laten samenwerken aan kennis over het mondiale milieu. Scholieren verrichten milieumetingen, zoals temperatuur, neerslag, waterkwaliteit en vegetatiegroei, rondom hun school. Zij zenden de gegevens via Internet naar wetenschappers van ondermeer de NASA. Dezen gebruiken de gegevens als aanvulling op hun eigen satellietwaarnemingen naar onder andere het broeikaseffect. Door de terugrapportage aan de scholen en de Internet-communicatie tussen deelnemende scholen ontstaat een groeiend milieubesef en een vertrouwdheid met moderne communicatietechnologie. Globe betekent voor de meeste scholen een eerste kennismaking met Internet voor educatieve doeleinden.
Er zijn nu meer dan veertig landen bij het Globe-programma betrokken. Vorig jaar hebben premier Kok en vice-president Gore een officiële Globe-overeenkomst tussen de VS en Nederland getekend. In Nederland zijn 55 scholen van het Voortgezet Onderwijs aangesloten.
De Globe-training die op de Rijkshogeschool IJsselland wordt gegeven, leert de deelnemers hoe zij de milieumetingen moeten verrichten en hoe zij Internet als communicatiemedium kunnen gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-04T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.