Leraren in opleiding krijgen laptop

Ongeveer 4.000 à 5.000 studenten van de Educatieve Faculteit Amsterdam (EFA) krijgen op den duur een laptop. Het samenwerkingsverband van de Hogeschool Amsterdam en de Hogeschool Holland te Diemen wil het onderwijs sterk PC-gerelateerd maken. Als eerste ontvangen 350 eerstejaars medio september gratis een Toshiba draagbare PC. Dit gebeurt bij wijze van proef. Als het experiment slaagt, zullen straks alle nieuw aankomende studenten zo'n apparaat krijgen. De lesprogramma's worden hiervoor ingrijpend aangepast.

Volgens EFA-directeur Van der Linden zal liefst de helft van de studietijd laptop-gebonden worden doorgebracht. In de studie zal een zwaarder accent worden gelegd op communicatie. Mobiele PC's passen in het streven de studenten meer zelfstandigheid te geven. De tijd dat lessen min of meer passief moesten worden gevolgd ligt volgens Van der Linden ver achter ons. De docenten gaan meer de rol van begeleidend coach spelen.
Tijdens de proef zal het gebruik door de studenten gratis zijn. Daarna wordt een eigen bijdrage gevraagd. Na hun afstuderen mogen de studenten de laptop houden. De Educatieve Faculteit Amsterdam is de eerste onderwijsinstelling die het gebruik van een mobiele computer verplicht stelt aan de deelnemende leerlingen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.