Overnameproces Accu dreigt stil te vallen

De vakbonden dringen er bij het college van bestuur (cvb) van de universiteit Utrecht op aan zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de voorgenomen verkoop van het universitair computerbedrijf Accu aan Cap Gemini.

Tijdens het afgelopen zogeheten 'lokaal overleg' bleek dat het cvb na zeven maanden voorbereiding nog steeds onvoldoende informatie kon verstrekken over de achtergronden van de overname. Zowel M. Nijsen van Abvakabo als G. van Poppelen van CFO (onderdeel van CNV) benadrukken dat, wanneer het cvb officieel het doorgaan van de overname meldt, verdere onderhandelingen met de bonden alleen plaatsvinden op basis van het advies van de dienstraad van het Accu.
Op zijn beurt wil het cvb van Cap Gemini uitsluitsel of het bedrijf doorgaat met de overname, nu een meerderheid van de Accu-medewerkers nog steeds tegen een overstap is. De IT-dienstverlener heeft zich de laatste tijd herhaaldelijk laten ontvallen dat overnames zonder draagkracht van het personeel geen zin hebben. Volgens woordvoerder Bruning gaat Cap Gemini er vooralsnog vanuit dat het uiteindelijke aanbod de meeste medewerkers over de streep zal trekken.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Rik Sanders