Nieuw IT-systeem voor onderwijs

AMSTELVEEN - CMG en de educatieve uitgeverij Malmberg, een dochter van VNU, gaan een nieuw onderwijsinformatiesysteem (Noise) voor de Regionale Opleidingscentra (Roc's) in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie ontwikkelen. Begin volgend jaar wordt de eerste versie van het systeem opgeleverd.

De Roc's hebben een gebruikersvereniging opgericht. Via dit BVE-platform bepalen de opleidingscentra zelf de gewenste functionaliteit. CMG en Malmberg zorgen voor de benodigde faciliteiten en doen het ontwikkelwerk. Het systeem wordt in Oracle gebouwd. De eerste versie komt begin volgend jaar beschikbaar. Het complete systeem wordt voor de zomer van 1997 opgeleverd. Het bijbehorende personeelsinformatiesysteem is inmiddels door een derde partner, Foxim Software, opgeleverd.
De Regionale Opleidingscentra ontstaan op dit moment uit fusies tussen scholen voor middelbaar beroepsonderwijs, streekscholen voor beroepsbegeleidend onderwijs en scholen voor volwasseneneducatie. Binnen twee jaar moeten uit de fusiegolf zo'n 45 Roc's zijn ontstaan.
Het nieuwe informatiesysteem Noise is noodzakelijk geworden vanwege de invoering van de zogeheten kwalificatiestructuur, waarin het volgen van de individuele leerling een belangrijke plaats inneemt. Noise is volgens de betrokkenen het eerste systeem dat rekening houdt met de consequenties van de kwalificatiestructuur. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-13T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.