'CD-Rom bespaart opleidingskosten'

Multimediale opleidingen leveren een flinke besparing op in vergelijking met klassieke trainingen. Dit beweert het trainingscentrum Percom. Het opleidingsinstituut gebruikt een concept waarbij cursisten onder begeleiding van een docent zich zelfstandig vaardigheden eigen maken met behulp van audio-demo's. Volgens Percom gaan de ontwikkelingen in de IT zo snel dat medewerkers steeds vaker moeten worden bijgeschoold. De kostenpost opleidingen wordt daardoor elk jaar hoger. Het rendement laat echter te wensen over.

Met de nieuwe 'multimediale' opleidingsmethode wordt de cursusduur met 65 procent gereduceerd, zegt Percom. Dit levert een besparing op van zowel de directe als indirecte (productiviteitsverlies) opleidingskosten. De cursus is er niet op gericht alle kennis en vaardigheden in een x-aantal dagen te trainen. Belangrijker is dat de cursist een methode aanleert om informatie te zoeken. Een behoorlijke dosis zelfstudie doet de rest.
Volgens Percom kan op deze manier ook beter op de specifieke behoefte van de onderneming worden geanticipeerd. De 'visuals'-methode is ontwikkeld door DO-opleidingstechnologie. Binnenkort brengt dit bedrijf het softwarepakket Office 97 op CD-Rom uit. Een aantal grote organisaties, waaronder Rijkswaterstaat, heeft reeds belangstelling getoond voor het pakket. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.