Medisch-technische Informatica in Utrecht

UTRECHT - Met ingang van het nieuwe collegejaar is bij de faculteit Wiskunde en Informatica van de Universiteit Utrecht de nieuwe opleidingsvariant Medisch-technische Informatica van start gegaan. Zo'n veertig eerstejaars hebben zich ingeschreven.Het onderwijsprogramma, dat zich richt op toepassingen van IT binnen de gezondheidszorg, wordt door de faculteit Wiskunde en Informatica verzorgd in nauwe samenwerking met de medische faculteit. De studenten krijgen behalve een volledige studie Informatica ook basisvakken uit de Geneeskunde.

Medisch-technische Informatica houdt zich bezig met technieken als beeldverwerking, kennistechnologie, visualisatie en simulatie. Met de komst van de nieuwe studierichting is het aantal inschrijvingen voor Informatica aan de Utrechtse universiteit ruim verdrievoudigd in vergelijking met vorig jaar. Toen meldden zich zo'n dertig eerstejaars aan. Nu bedraagt het aantal bijna honderd, van wie er dus naar schatting veertig op Medische-Informatica zijn afgekomen. Daaronder bevinden zich veel uitgelote Geneeskunde-studenten.
Volgens de universiteit zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt voor medische informatici zeer rooskleurig. Ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen, de farmaceutische industrie en softwarehuizen die zich bezig houden met de ontwikkeling van informatiesystemen voor de gezondheidszorg hebben enthousiast gereageerd. Dat geldt ook voor bedrijven die zich niet speciaal op de gezondheidszorg richten. De medische informatici hebben immers een volwaardige informatica-opleiding genoten. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.