Actiedreiging bij het Accu

Medewerkers van het Accu, het computercentrum van de Universiteit Utrecht, dreigen met acties om de overname door Cap Gemini tegen te houden. Het betreft diegenen die lid zijn van Abvakabo. Tijdens een ledenbijeenkomst bleek een groot deel van de circa zestig leden bereid te zijn acties te voeren.

Volgens de vakbond voelen de Accu'ers zich niet serieus genomen door hun werkgever, de universiteit. De bond vindt dat de doelen uit het ondernemingsplan Accu 2000 verwezenlijkt moeten worden. Verkoop is hierin geen optie. Daarbij is Abvakabo van mening dat informatie- en communicatietechnologie een integraal onderdeel vormt van het onderwijs en onderzoek: de kerntaken van de universiteit. Uitbesteding van de ICT is in dit licht onverantwoord.
Verder acht de vakbond de cultuurverschillen tussen het Accu en Cap Gemini te groot en is zij bang dat een overname ten koste gaat van de huidige arbeidsvoorwaarden en van een deel van de werkgelegenheid. Volgens woordvoerder Arno Lammeretz wacht de bond het eerstkomende overleg op 9 september tussen het universiteitsbestuur en het Accu af. "Mocht daaruit blijken dat het bestuur koste wat kost wil doorgaan met de verkoop, dan zullen er prikacties volgen. Een eventuele volledige staking sluiten we niet."  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.