Gartner stoot trainingen af

Netg, leverancier van IT-trainingen, heeft Gartner Learning overgenomen.Dit educatieve onderdeel van Gartner Group gaat nu verder onder de naam Netg.

Beide organisaties, die ook in Nederland actief zijn, behoren tot de grootste aanbieders van op technologie gebaseerde trainingen voor automatiseerders. De nieuwe onderneming kan ongeveer duizend trainingen aanbieden en streeft naar een omzet van 200 miljoen gulden in 1999. Adviesorganisatie Gartner Group houdt een belang van 8 procent in de nieuwe entiteit.
De overname heeft ook consequenties voor de Nederlandse markt. Volgens directeur André le Fèvre van Netg Benelux is de overname goed nieuws. "Op deze manier verbeteren we onze marktpositie aanzienlijk, ook in Nederland." Le Fèvre licht toe dat Gartner Learning het aanbod van Netg versterkt, met name op het gebied van SAP-trainingen. Door de overname krijgt Netg het ontwikkelcentrum van Gartner Learning in Ierland in handen. Netg heeft in Nederland ondermeer CMG, Tas, ABN Amro en Iquip als klant.
Een woordvoerder van Gartner Group in Nederland zegt dat zijn organisatie het beter vindt de educatieve afdeling af te stoten. "We wilden Gartner Learning uit laten groeien tot de grootste aanbieder van technologische cursussen. Dat bleek moeilijk te realiseren. Er ging teveel tijd en energie inzitten." De overname zal in Nederland niet lijden tot verlies van banen.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.