Flinke groei informatica-studenten

Het aantal studenten dat komend studiejaar een IT-opleiding gaat doen, is flink gestegen. Vergeleken met vorig jaar hebben zich 24 procent meer voltijdstudenten voor een informatica-studie aan een hogeschool of universiteit ingeschreven. Dit blijkt uit de aanmeldingscijfers van de Informatie Beheer Groep in Groningen. Het totaal aantal voltijdstudenten komt op 3020 te liggen. Vorig jaar stonden 2425 studenten rond deze tijd ingeschreven.

Vooral de HBO-opleiding Hogere Informatica (techniek) groeit sterk: van 1165 studenten naar 1542. Bedrijfskundige informatica (economie) steeg van 737 naar 840. De vrij nieuwe studierichting 'informatica en informatiekunde' trekt bijna 100 studenten meer.
De universitaire opleidingen groeien minder hard. Dit jaar volgen 489 eerstejaars studenten een wetenschappelijke informatica-studie; vorig jaar waren dat er 442.
De IT-branche zal verheugd zijn met de trend dat meer scholieren voor een IT-studie kiezen. Vorig jaar nam het aantal studenten ook al toe. Toch kan het aanbod de gigantische vraag naar personeel nauwelijks bijhouden. In de periode tussen 1995 en 2000 is behoefte aan 13.000 studenten Hogere Informatica, voorspelde het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt enkele jaren geleden. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.