Onderzoek naar trends IT-onderwijs

De Vereniging Opleidingsinstituten Informatica gaat onderzoek doen naar omzet en trends in het particulier informatica-onderwijs. De VOI is ontevreden over bestaande onderzoeken, zoals van het bekende bureau Heliview. Dit marktonderzoeksbureau vraagt jaarlijks aan hoofden automatisering hoeveel geld zij aan cursussen (gaan) uitgeven.

"Het Heliview-onderzoek is niet nauwkeurig genoeg", stelt VOI-voorzitter Dirk van der Mark. "Automatiseringsafdelingen zijn bijna altijd te optimistisch gestemd over de besteding van geld aan opleidingen." Van der Mark wil af van "grote koppen in Computable waarin staat dat de omzet met 20 procent gaat stijgen, terwijl wij daar in de praktijk niks van merken."
De vereniging heeft nog een ander oogmerk met het eigen onderzoek. De VOI, waarvan de leden ruim 80 procent van de omzet in het particulier informatica-onderwijs voor hun rekening nemen, wil met de uitkomsten de politiek gaan bewerken. De ministeries van Economische Zaken en Onderwijs doen er alles aan om Nederland op de elektronische snelweg te krijgen. Er is een nationaal kennisdebat gevoerd en er zijn tal van subsidieregelingen.

Grote rol

De VOI vindt dat de aandacht te veel uitgaat naar het reguliere onderwijs. "Wij kunnen een belangrijke bijdrage leveren", is de overtuiging van Van der Mark. "De particuliere opleiders spelen een grote rol als opleider, zeker voor het midden- en kleinbedrijf. Dat mag best eens gehonoreerd worden door het kabinet." SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-15T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.