ICT-Onderwijsprogramma Europa wint belangstelling

De belangstelling voor Netd@ys, het Europese ICT-programma voor het onderwijs, is enorm. Naar verwachting zal de interesse in 1998 alleen maar toenemen.Op dit moment zijn al achthonderd projectaanvragen binnen.

Dit blijkt uit de cijfers die de Europese Commissie gisteren heeft bekendgemaakt. Netd@ys Europe is een initiatief van de Onderwijscommissaris Edith Cresson en wordt ondersteund door de ministeries van Onderwijs van de lidstaten.
Het doel van dit programma is het gebruik van IT op de scholen en andere leeromgevingen te stimuleren. Belangrijkste onderdelen hierbij zijn bewustwording van de mogelijkheden van de technologie, het belang van netwerken in het onderwijs en de verspreiding van kennis en ervaring op dit gebied. Het is de bedoeling dat de publieke sector nauw gaat samenwerken met het bedrijfsleven.

Internet

Netd@ys Europe is een onderdeel van het drie-jarenplan 'Learning in the Information Society', dat startte in 1996. Dit plan dient het gebruik van Internet en nieuwe media in het onderwijs en cursussen te vergroten. Dit gaat verder dan het vergelijkbare Amerikaanse plan, dat zich alleen richt op de aansluiting van de scholen op Internet. Het actieplan moet uiteindelijk leiden tot een Europees netwerk voor scholen, een multimedia-fonds en programma's voor trainingen van docenten.
In het startjaar 1997 namen vijftienduizend Europese scholen deel aan dit stimuleringsprogramma. Volgens de Commissie zal het aantal deelnemers in 1998 twee keer zo groot zijn. Het is de bedoeling dat ook musea, culturele centra, opleidingsinstituten en cybertheaters zich aansluiten.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.