SER wil meer aandacht voor scholing

Specialisten moeten er komen die het bedrijfsleven adviseren hoe zij hun scholing op gebied van IT organiseren. Deze adviseurs dienen deels door de overheid te worden betaald. Dit staat in een ontwerpadvies van de Sociaal Economische Raad (SER) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De raad vindt dat het kabinet onvoldoende inspeelt op de gevolgen van nieuwe informatie- en communicatietechnologie voor de werkgelegenheid.

Op termijn zullen grote veranderingen optreden in de vraag naar arbeid, schrijft de SER. Zo heeft ICT gevolgen voor de verdeling van werkgelegenheid over sectoren. In de keten tussen producenten en consumenten zullen tussenschakels verdwijnen, maar er zal ook nieuwe bedrijvigheid ontstaan.
Volgens de SER moeten bedrijven zich meer openstellen voor doorstroming van personeel, ook over de grenzen van sectoren heen. De overheid zou een deel van de scholings- en bemiddelingskosten die hiermee gepaard gaan, voor haar rekening moeten nemen. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Stan de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.