Nieuw IT-systeem voor beheer schoolgebouwen

AMSTERDAM - Vier grote gemeenten laten een informatiesysteem bouwen dat ondersteuning moet bieden aan gemeentelijke taken op het gebied van onderwijshuisvesting. Het systeem kan ook door andere gemeenten in licentie worden genomen.

Volgend jaar draagt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) het beheer van schoolgebouwen over aan de gemeentelijke overheden. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hebben Micro Ingenieursbureau uit Eindhoven uit vijf leveranciers geselecteerd om een ondersteunend informatiesysteem te bouwen.
Het systeem bestaat uit de modules basisregistratie onderwijsgebouwen, stratentabel, ruimtenormering, aanvragen/beschikkingen, investeringen, vergoedingen, huur/verhuur, huisvestingplanning, vrije importmodule, vrije rapportagemodule, toegangsbeveiliging en conversie OCW-gegevens.
De vier gemeenten nemen een substantieel deel van de ontwikkel- en bouwkosten voor hun rekening, waardoor het informatiesysteem tegen een relatief laag bedrag in licentie verkocht kan worden aan andere gemeenten. Bij de inrichting van het systeem wordt daarmee rekening gehouden. Ondermeer door de mogelijkheid tot import van gegevens uit verschillende vastgoedsystemen en tot het vastleggen van eigen gemeentelijke normen.
Het informatiesysteem komt beschikbaar op het Dos/Windows-platform en wordt uiterlijk in februari 1997 opgeleverd. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-26T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.