Eredoctoraat voor professor Needham

Dit artikel delen:

ENSCHEDE - De Twentse universiteit kent dit jaar ter gelegenheid van haar zevende lustrum vier eredoctoraten toe. Eén daarvan gaat naar de Engelse informaticus Roger M. Needham.De 61-jarige professor Needham is voorgedragen door de faculteit Informatica die dit jaar eveneens jubileert. Hij geldt als een van de belangrijkste informatici van deze tijd en is mede-grondlegger van tenminste vier belangrijke vakgebieden binnen de informatica: high-performance netwerken, gedistribueerde systemen, beveiliging en multimedia.

Needham, tegenwoordig directeur van het Computer Laboratorium van de Cambridge University, was een van de eersten die de noodzaak van een goede beveiliging van computersystemen inzag. Zijn toegepast en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van versleuteling vormt nog steeds de basis voor de meeste commerciële autorisatiesystemen.
De laatste jaren concentreert Needham, die als eerste informaticus werd toegelaten tot het prestigieuze academische instituut Royal Society, zich op onderzoek naar breedbandige netwerken en multimedia-applicaties. Op dit terrein werkt zijn Computer Laboratorium sinds enige tijd samen met de TU Twente. Onderwerpen van het experimentele onderzoek zijn ondermeer videoconferencing en atm-netwerktechnologie. Deze samenwerking heeft onder andere geleid tot de aanleg van een atm-verbinding tussen Cambridge en Twente. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-12T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.