Keen bekleedt leerstoel TU Delft

Peter Keen bekleedt dit jaar de Cor Wit-leerstoel aan de TU Delft. De 57-jarige topconsultant uit de ICT-wereld komt in oktober en november naar ons land om colleges te geven aan het aan Delft gelieerde Ditse (Delft Institute for Information Technology & Service Engineering).

Cor Wit, naar wie de leerstoel is vernoemd, was de laatste directeur-generaal van de toenmalige staatsbedrijf PTT. Het fonds, ter ere van hem opgericht, financierde in eerste instantie scriptie-opdrachten rond post en telecommunicatie. Sinds 1998 beperkt het fonds zich tot het sponsoren van een leerstoel aan een universiteit voor drie jaar. TU Delft kon als eerste dit gesponsord hoogleraarschap invullen en heeft Keen benaderd om deze rol dit jaar op zich te nemen.

Adviezen

De Brit Peter Keen woont al jaren in de Verenigde Staten. Hij staat aan het hoofd van een eigen bureau, Keen Innovations geheten, dat organisaties adviseert hoe ze informatietechnologie het beste kunnen inzetten en welke bedrijfsprocessen daarbij zullen veranderen. Keen zelf is gespecialiseerd in telecommunicatie en de zogeheten alignment: het in lijn brengen van de automatisering met bedrijfsactiviteiten. Hij heeft over beide onderwerpen diverse publicaties op zijn naam staan.
De consultant is in Delft van 25-29 oktober en van 15-19 november. Op 16 november houdt hij een lezing in het auditorium van de TU Delft.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.