Geef studenten geen OV-kaart, maar aansluiting op Internet

AMSTERDAM - Geef elke student een aansluiting op Internet in plaats van een OV-kaart. Dit advies kreeg minister Ritzen van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT).

Het advies staat te lezen in het rapport 'Digitale leermiddelen in beroepsopleidingen', dat onlangs aan minister Ritzen werd overhandigd. Volgens STT moet het hoger en middelbaar beroepsonderwijs meer in staat worden gesteld om te innoveren op het gebied van multimedia. "Transformeer beroepsopleidingen tot interactieve, multimediale leeromgevingen voor studentgestuurd, praktijkgericht onderwijs", luidt één van de adviezen. De overheid hoeft hiervoor niet per se meer geld beschikbaar te stellen. Investeringen in multimediaal onderwijs verdienen zichzelf op den duur terug. Wel moet de overheid ruimte creëren voor die investeringen.
De Stichting constateert dat de lerarenopleidingen achterlopen als het gaat om multimedia. Het gevaar is groot dat onderwijsvernieuwing daardoor niet tot stand komt. Minister Ritzen was het hiermee eens: "De lerarenopleidingen moeten voorbeelden worden van multimediale centra. Het is beter gericht te werken aan enkele successtories, dan het beschikbare geld met een gietertje te vermorsen over alle scholen."
De Stichting Toekomstbeeld der Techniek is in 1968 opgericht door de ingenieursvereniging Kivi en legt zich toe op verkenningen van techniek en maatschappij. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

OV studenten kaart

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.