'Kennisnet belangrijk voor ICT in onderwijs'

Kennisnet kan een belangrijke impuls geven aan de invoering van ICT in het onderwijs. Er is echter wel meer geld nodig dan het ministerie heeft begroot.

Dit schrijft de Onderwijsraad in zijn advies aan Minister Loek Hermans van onderwijs. De bewindsman had om de mening van de Raad gevraagd over zijn nieuwe ICT-plan voor het onderwijs, dat hij vorige maand presenteerde. Hermans wil een discussie met de Tweede Kamer voeren over Kennisnet, het besloten netwerk voor het onderwijs.
De Onderwijsraad vindt dat Kennisnet de voorkeur verdient boven een rechtstreekse aansluiting op internet. Op het besloten netwerk is de informatie toegankelijker en kunnen de leerlingen beter worden beschermd tegen ongewenste informatie als porno.

Voorwaarden

Het succes van Kennisnet hangt volgens de adviesraad af van een aantal voorwaarden. Tijdige scholing van docenten is noodzakelijk. Deze opleidingen mogen niet vrijblijvend zijn, maar moeten deel uitmaken van cao-afspraken. Verder is de aanwezigheid van educatieve software een belangrijk punt. Het aanbod van programmatuur is momenteel onvoldoende, omdat uitgevers wachten op de ontwikkelingen van Kennisnet. Tot slot stelt de Raad voldoende financiële middelen als derde voorwaarde. Het bedrag dat nodig is voor ICT in het onderwijs, zal hoger uitvallen dan de honderd gulden per leerling die het ministerie nu begroot.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.