Managed hosting door True

Van Till nieuwe Internet-professor

 

DELFT - In zijn inaugurele oratie pleitte Jaap van Till, hoogleraar bedrijfsnetwerken aan de Faculteit Elektrotechniek aan de TU Delft, voor een sterke verlaging van de transactiekosten voor organisaties die gebruik maken van elektronische netten. door adviseur Jaap van Till van Stratix, de kersverse professor bedrijfsnetwerken aan de faculteit elektrotechniek van de TU Delft.

Van Till, managing partner bij het adviesbureau Stratix, spoorde bedrijven en overheden aan om een actief beleid te ontwikkelen op het gebied van online-communicatiediensten. Ook was hij van oordeel dat de verschillende subsidie- en ontwikkelprogramma's op nationaal niveau beter op elkaar af te stemmen.
Van Till profileert zich als de nieuwe 'Internet-professor'. Hij zal zich echter niet exclusief op Internet richten, maar vooral op de benodigde infrastructuren en organisatievormen, die gericht moeten zijn op een betere bereikbaarheid. Volgens Van Till zullen netwerken en de snelheid waarmee informatie hierover kan worden getransporteerd, in toenemende mate de distributiepatronen gaan bepalen. Om de nieuwe snelwegen tot stand te brengen zal, aldus Van Till, in elk geval de transportprijs omlaag moeten. Dat kan ondermeer door de prijs van de huurlijnen te verlagen.
De leerstoel die Van Till aan de TU Delft heeft aanvaard, is aangeboden door Lacis die de universiteit eerder de telefooncentrale leverde. PO

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1361387). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×