Van Till nieuwe Internet-professor

DELFT - In zijn inaugurele oratie pleitte Jaap van Till, hoogleraar bedrijfsnetwerken aan de Faculteit Elektrotechniek aan de TU Delft, voor een sterke verlaging van de transactiekosten voor organisaties die gebruik maken van elektronische netten. door adviseur Jaap van Till van Stratix, de kersverse professor bedrijfsnetwerken aan de faculteit elektrotechniek van de TU Delft.

Van Till, managing partner bij het adviesbureau Stratix, spoorde bedrijven en overheden aan om een actief beleid te ontwikkelen op het gebied van online-communicatiediensten. Ook was hij van oordeel dat de verschillende subsidie- en ontwikkelprogramma's op nationaal niveau beter op elkaar af te stemmen.
Van Till profileert zich als de nieuwe 'Internet-professor'. Hij zal zich echter niet exclusief op Internet richten, maar vooral op de benodigde infrastructuren en organisatievormen, die gericht moeten zijn op een betere bereikbaarheid. Volgens Van Till zullen netwerken en de snelheid waarmee informatie hierover kan worden getransporteerd, in toenemende mate de distributiepatronen gaan bepalen. Om de nieuwe snelwegen tot stand te brengen zal, aldus Van Till, in elk geval de transportprijs omlaag moeten. Dat kan ondermeer door de prijs van de huurlijnen te verlagen.
De leerstoel die Van Till aan de TU Delft heeft aanvaard, is aangeboden door Lacis die de universiteit eerder de telefooncentrale leverde. PO

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-14T00:00:00.000Z Peter Olsthorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.