School voor Morgen opent deuren en netwerk

ALMERE - Deze week is officieel De School voor Morgen van start gegaan. De stichting wordt de komende drie jaar met 15 miljoen gulden gefinancierd door de initiatiefnemers Rabobank Nederland, Ptt Telecom, Cap Volmac en Hogeschool Holland.

De School voor Morgen is een platform dat educatieve diensten ontwikkelt en aanbiedt met behulp van nieuwe communicatietechnologie. Via een virtueel en fysiek netwerk biedt de stichting interactieve les- en trainingsmiddelen en Internet-diensten aan zowel onderwijsprofessionals als trainers van werknemers in het midden- en kleinbedrijf.
"Wij willen laten zien dat je door het inzetten van nieuwe media betere leerresultaten kunt bereiken. Zowel in het reguliere onderwijs als in het bedrijfsleven. Voor de laatste groep willen wij inhoud geven aan het begrip 'informeel leren', dat wil zeggen leren terwijl je werkt en werken terwijl je leert. Dit onderwerp is heel actueel nu bedrijven zich door de toenemende werktijdverkorting geconfronteerd zien met de vraag hoe zij hun personeel blijvend kunnen bijscholen", aldus directeur Lodewijk Severein.
De stichting adviseert scholen en bedrijfsopleiders over de manier waarop zij multimedia in het leerproces kunnen inzetten. Daarnaast ontwikkelt de School voor Morgen ook lesmateriaal in opdracht van of samen met derden. Voorts is het trainen van opleiders en docenten in het gebruik van interactieve lesmiddelen een belangrijke activiteit.
"Een van de unieke aspecten van de stichting is, dat het een privaat publieke onderneming is die zonder overheidssubsidie werkt. We worden gedurende de eerste drie jaar gefinancierd door strategische partners. Daarna moeten we met trainingsactiviteiten en het ontwikkelen van lesmateriaal op eigen benen staan", zegt Severein. Bij de School voor Morgen werken 25 mensen. Zij zijn afkomstig van de vier organisaties die de stichting financieel ondersteunen. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-07T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.