RU Utrecht 'lokt' studenten met Internet-aansluiting

UTRECHT - Deze maand zijn de eerste woningen van het studentencomplex Warande in Utrecht aangesloten op de elektronische snelweg. In de loop van het jaar worden alle zeshonderd woningen aangesloten.

Voor een eenmalig bedrag van 125 gulden en 25 gulden per maand krijgen de studenten op een eigen kamer een 10 Mb Internet-aansluiting krijgen, waarvan ze onbeperkt gebruik kunnen maken. Met de kabelexploitant Casema zijn gesprekken gaande om andere studentenhuizen in Utrecht via de kabel op de elektronische snelweg aan te sluiten. De betrokken partijen willen inzicht verkrijgen in de ontwikkeling van diensten, functionaliteiten en kosten van beide infrastructuren: kabel-tv en telefonie.
Het project is een gezamenlijk initiatief van PTT Telecom, de Utrechtse universiteit en de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht en maakt deel uit van het Electronic highway Platform Nederland (EPN). Doel van dit platform is het gebruik van elektronische diensten in de regio Utrecht te bevorderen. Deelnemers zijn onder andere de universiteit, PTT Telecom, Cap Volmac, Casema, Siemens en Sun Microsystems.
De universiteit verwacht dat door de studentenkamers een rechtstreekse aansluiting op Internet en het universitaire netwerk te bieden, de druk op de computerleerzalen zal afnemen. Daarnaast lijkt het erop dat de Utrechtse universiteit het bieden van extra voorzieningen, zoals een goedkope toegang tot de elektronische snelweg, ziet als een aardig marketinginstrument om schoolverlaters te lokken. Daarin staat de Utrechtse Alma Mater echter niet alleen. Praktisch elke universiteit ontplooit dergelijke initiatieven in de harde strijd om de collegebanken vol te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-31T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.