Proface kiest voor multimedia-training

Onderneming speelt met CD-rom in op groeiende vraag

Proface Automatiseringsgroep heeft de cursus voor IT Infrastructure Library (Itil) op CD-rom gezet. De onderneming verwacht een enorme vraag naar Itil-dienstverlening, als de financiële wereld bij de aanpak van het millennium-probleem de aandacht verlegt naar het beheersvraagstuk.

Directeur Nico van Donkelaar meent dat het bedrijfsleven zich bij het oplossen van het Jaar 2000-probleem teveel concentreert op de aanpassing van de Cobol-regels. Volgens Van Donkelaar is naast de veranderingen in de software ook aandacht nodig voor de implementatie en beheer van de aangepaste programmatuur. "Als systeembeheer van een bedrijf na aanpassing van al die Cobol-regels de programmatuur foutloos oplevert, dient de onderneming dit in korte tijd te implementeren. Deze aanpassingen dienen gestructureerd te geschieden. De Itil-aanpak helpt organisaties bij deze processen."

Klassikaal

Proface verwacht dan ook een toenemende vraag naar Itil-dienstverlening. De onderneming helpt klanten bij de implementatie van deze aanpak en leidt hun medewerkers op voor de toepassing hiervan. De cursussen waren tot nu toe alleen klassikaal. Woensdag introduceerde Proface de Itil-cursus op CD-rom. Met behulp van deze computer-training kunnen cursisten de lesstof bestuderen waar en wanneer ze willen. Ze hoeven geen tijd vrij te maken voor lessen onder leiding van een docent. Met de introductie van de CD-rom snijdt Proface zich op het eerste gezicht in de vingers. Een aantal cursisten zal de lessen nu achter het eigen bureau volgen en zich niet meer aanmelden bij Proface.

Groei doelgroep

Van Donkelaar is zich bewust van dit neveneffect. "Vanwege de eerder genoemde ontwikkelingen verwacht ik een groei van de markt en van onze doelgroep. We maken ons geen zorgen." De trainingen zijn vooral bedoeld voor werknemers van bedrijven die al lange tijd gebruik maken van Itil en voor kleinere organisaties die zich niet kunnen permitteren een aantal medewerkers naar een cursus te sturen. Bij bedrijven die besluiten van start te gaan met Itil is een docent vooralsnog onmisbaar. Voorlopig staat alleen de basiscursus op CD-rom. De opleiding voor managers blijft in de traditionele vorm. "Deze cursus is bedoeld voor managers die de implementatie moeten begeleiden. Dit is niet via CD-rom te leren."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.