Onderwijs krijgt 155 miljoen extra

Het demissionaire kabinet heeft vorige week een extra bedrag van 155 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de invoering van ICT in het onderwijs.

Dit bedrag komt uit de zogenoemde Ices-middelen. Het betreft hier gelden die vooral zijn bedoeld voor versterking van de infrastructuur. Dit bedrag komt nog bovenop de bedragen die genoemd worden in het uitwerkingsplan Onderwijs Online: Verbindingen naar de toekomst. Daarbij krijgen de voorhoedescholen tot 2002 dertig gulden per leerling, de overige scholen voor voortgezet onderwijs honderd gulden en de overige scholen van primair onderwijs een bedrag van veertig gulden per leerling, dat opklimt naar honderd gulden in 2002.
Volgens ingewijden is de extra steun bedoeld om de scholen meer armslag te geven bij het beheer van de hard- en software. Het zou betekenen dat per leerling ongeveer vijftig gulden extra beschikbaar komt en er tevens nog extra geld is voor de ontwikkeling van inhoud op het voorgestelde Kennisnet. Verder heeft de vaste kamercommissie voor onderwijs vastgesteld dat de ICT-plannen van minister Hermans niet als controversieel kunnen worden aangemerkt. De bespreking van de voorstellen zijn voorlopig uitgesteld, mede omdat het advies van de Onderwijsraad op de plannen nog niet gereed is.  JL

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Jan Lepeltak
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.