Digital verkoopt wereldwijd zijn opleidingsactiviteiten

NIEUWEGEIN - Digital heeft zijn wereldwijde opleidingsactiviteiten voor een niet nader bekend gemaakt bedrag verkocht aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Digital Learning Services heet sinds 1 april ook in Nederland Global Knowledge Network.

Vorig jaar december heeft Digital een contract gesloten met de investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe (WCAS) voor het afstoten van zijn opleidingsactiviteiten. Deze zouden niet langer tot de 'core business' behoren. De organisaties in de afzonderlijke landen kregen enkele maanden de tijd om de verzelfstandiging voor te bereiden. In Nederland heeft Digital Learning Services officieel per 1 april de banden met het voormalige moederbedrijf doorgesneden.
De verzelfstandiging geeft Global Knowledge Network de mogelijkheid om haar opleidingsportfolio, nu bestaande uit Digital-, Microsoft- en Novell-trainingen, uit te breiden. Gedacht wordt aan onder meer AS/400-opleidingen. Overigens blijft Global Knowledge wel 'Digital Authorized Training Provider'. De huidige opleidingsactiviteiten voor de Digital-relaties worden gecontinueerd.
De nieuwe organisatie heeft een omzet van bijna 250 miljoen gulden, 700 mensen in dienst en 70 vestigingen in 36 landen. In Nederland werken 40 mensen, aangevuld met twintig freelance docenten. De omzet bedroeg hier vorig jaar 20 miljoen gulden.
Volgens woordvoerster Jacqueline Overduin betekent de verzelfstandiging dat Global Knowledge Network niet alleen haar cursuspakket op het gebied van IT kan gaan uitbreiden. De nieuwe eigenaar WCAS heeft een deel van zijn kapitaal geïnvesteerd in de gezondheidszorg. Het opzetten van opleidingen in deze sector ligt daarom voor de hand.
Daarnaast wordt eraan gedacht om nieuwe opleidingsvormen te introduceren. Het opzetten van zogeheten 'knowledge-depots' in winkelcentra is zo'n vorm. Bij deze depots kunnen gebruikers terecht met specifieke vragen over applicaties, waarop met een korte training een antwoord wordt gegeven. Het optimisme over de nieuwe mogelijkheden komt ondermeer tot uiting in de verwachting dat de omzet en het personeelsbestand van Global Knowledge Network in Nederland het komende jaar met respectievelijk 25 en 50 procent zullen groeien. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.