Stoas ontwikkelt nieuw studentenvolgsysteem

WAGENINGEN - Stoas-Wageningen heeft in opdracht van de samenwerkende agrarische hogescholen een nieuw studentenvolgsysteem ontwikkeld. Het pakket is echter ook voor andere hogescholen geschikt.

Het studentenvolgsysteem (Exbah genaamd) maakt het mogelijk om resultaten van studenten op individueel niveau in verschillende groepen te presenteren en eindcijfers en studiepunten te berekenen. Daarmee speelt het systeem in op de Wet Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek, waarbij de studieduur en het volgen en vastleggen van studieresultaten een rol spelen.
De agrarische hogescholen, verenigd in stichting Shao, hebben in 1992 de opdracht aan Stoas gegeven om zowel een studentenbasissysteem (Bovah) als het studentenvolgsysteem te ontwikkelen.
Bovah is een pakket dat in 1994 is opgeleverd en waarmee alle relevante studie- en persoonsgegevens van de studenten worden bijgehouden. Er bestaat een koppeling met Exbah. De systemen zijn gebaseerd op een Oracle-omgeving en draaien in een Novell-netwerk.
Volgens W. Nieuwenhuize is het de bedoeling de pakketten ook aan andere hbo-instellingen dan de agrarische hogescholen aan te bieden. Daartoe is een samenwerkingsovereenkomst tussen Stoas en Shao getekend. Stoas heeft met zijn applicaties een marktaandeel van tien procent. Het streven is erop gericht de komende jaren te komen tot een verdubbeling van het aandeel. Dat zal moeten gebeuren op een vervangingsmarkt, aangezien volgens Nieuwenhuize praktisch alle hogescholen inmiddels van dergelijke studentenvolgsystemen zijn voorzien. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.