Managed hosting door True

Master of Science voor hbo-studenten

 

UTRECHT - Kenniscentrum Cibit, een onderdeel van de Hogeschool van Utrecht, en Sogyo Information Engineering bieden met ingang van het nieuwe cursusjaar afgestudeerde HBO-I en -BI studenten een 'Master of Science'-programma aan.

Het twee jaar durende post-hbo-programma dat recht geeft op de titel MSC Co-operative Computing, is door Cibit ontwikkeld en goedgekeurd door de Middlesex University in London. Sogyo werft en selecteert de studenten en bedrijven die geïnteresseerd zijn één of meerdere studenten in dienst te nemen.

Gedetacheerd

In het eerste jaar van de opleiding die zo'n 25.000 gulden kost, worden de studenten door Sogyo bij de bedrijven gedetacheerd, en volgen zij één dag in de week de cursus. Daarnaast traint Sogyo hen in communicatieve vaardigheden.
In het tweede jaar van de opleiding, dat in het teken staat van het schrijven van een Masterthesis, treden zij in dienst van het bedrijf waar zij voordien waren gedetacheerd. Directeur van Sogyo, Robert Vos, verwacht jaarlijks gemiddeld veertig studenten te kunnen begeleiden.

Kennistransfer

Sogyo Information Engineering is een jong bedrijf dat zich in eerste instantie richtte op kennistransfer tussen het bedrijfsleven en de academische wereld. Door de samenwerking met Kenniscentrum Cibit breidt het zijn werkveld uit naar het hoger beroepsonderwijs.
Kenniscentrum Cibit is een stichting die de commerciële onderwijsactiviteiten van de Hogeschool van Utrecht bundelt. CZ

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1387069). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.