CMG gebruikt nieuwe cursus-techniek

Leren via intranet moet druk op werknemers wegnemen

De interne opleidingen van CMG-medewerkers zijn sinds februari drastische veranderd. De IT-dienstverlener biedt met behulp van leverancier van individuele IT-opleidingen Netg voortaan cursussen aan via het intranet. Het klassikale onderwijs vermindert hierdoor en de traditionele cursusboeken krijgen er een geduchte concurrent bij, die meer flexibiliteit biedt.

Een leven lang leren, dat is het lot van de automatiseerder die de technologische ontwikkelingen wil volgen. Dit betekent lange avonden met de neus in de boeken, of een klassikale cursus ergens ver van huis. En allemaal in de avonduren. Veel werkgevers zoeken naar een manier om de tijd die een medewerker aan studie besteedt effectiever te gebruiken. "De druk op de automatiseerders is door al deze cursussen groot", verklaart directeur Cees Weug van CMG-diensten. Thuis leren via Internet kan een oplossing vormen om deze druk te verminderen. De cursisten studeren dan waar en wanneer ze zelf willen. De deelnemers kunnen tevens onderdelen die ze al onder de knie hebben overslaan.

Opfrissen

"We waren lange tijd op zoek naar een oplossing, waarbij onze mensen via het netwerk kunnen studeren", aldus Weug. "Ze moeten overal ter wereld kunnen inloggen en de cursussen volgen." CMG kwam uiteindelijk uit bij Netg, leverancier van individuele IT-trainingen. Na maandenlang testen nam CMG vorige maand een oplossing van Netg in gebruik. Netg had deze methode vorig jaar op de markt gebracht. CMG-medewerkers bellen in op het Intranet van de onderneming. Vervolgens kunnen ze de gewenste training of onderdelen hiervan op de computer laden en de lijn weer vrijmaken. De deelnemers kunnen op deze manier een eigen pakket samenstellen. "Veel professionals gebruiken dit systeem ook om het geheugen op te frissen voor ze naar een klant gaan", zegt directeur André le Fèvre van Netg Benelux.

Opgelucht

De cursisten kunnen een test doen, waarna de computer aangeeft op welk niveau ze moeten starten. Volgens Erica van Wingen, opleidings-coördinatrice bij CMG is hierbij het probleem dat het programma slechts een antwoord correct vindt, terwijl in de praktijk meerdere antwoorden correct kunnen zijn. Voor het overige is Van Wingen opgelucht met de nieuwe technologie. "Voorheen werkten we met trainingen op CD-rom. Dit gaf altijd logistieke problemen. Als een medewerker de cursus nodig had, was het net uitgeleend. We hadden iemand in dienst die zich louter bezighield met het achterhalen van de trainingen. Nu is dit niet meer nodig."
De eindgebruikerscursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De individuele trainingen voor bijvoorbeeld SAP of Visual Basic kan een medewerker alleen gebruiken na toestemming van de chef. CMG heeft ongeveer driehonderd individuele trainingen ingekocht. Dit jaar kunnen deze cursussen 1750 keer worden gebruikt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.