NGN moet federatief worden

De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) zou zich moeten ontpoppen tot een federatie van belangengroepen voor ict'ers, vindt interim-directeur Ernst Fuld. Een 1-april-grap waarbij de oprichting van een 'Nggn' werd aangekondigd, trok veel belangstelling.

De vijftienjarige NGN is aan een facelift toe, stelt Fuld vast. Zestien jaar geleden was hij één van de medeoprichters van de Novell Gebruikersgroep Nederland. Nu na drie jaar Marie-José Jamin per 1 april is vertrokken als NGN-directeur neemt Fuld tijdelijk de teugels in handen.
De Lanvision-nieuwsbrief, die naar het merendeel van de ongeveer vierduizend NGN-leden wordt verstuurd, meldde op 1 april dat Fuld, Bart Mellink en Douwe Fokkinga (destijds ook oprichters van de NGN) een Nieuwe Gebruikers Groep Nederland in het leven zouden roepen. "Ik ben nog maar net bij de NGN aan de gang, maar zie direct dat hier een enorme Jan Salie-geest heerst. Men vangt elkaar vliegen af en bij elk initiatief is er meteen een handvol mensen die de hakken in het zand zet, waardoor de ontwikkeling van de club verlamt", verklaart hij de wens tot oprichting van een nieuwe belangenorganisatie.
Fuld erkent dat het een 1-april grap is. "Er zit echter een grond van waarheid in de beweegredenen." In de digitale nieuwsbrief staat een hyperlink naar het persbericht dat de oprichting van de Nggn uit de doeken doet. "We wilden ook weten of die nieuwsbrief wel wordt gelezen. Dat er na een paar uur al 650 hits waren en talloze mails in mijn inbox over dit onderwerp gaan, zegt genoeg. Er zijn zelfs mensen die zich al hebben opgegeven voor de 'nieuwe club'. Het onderwerp leeft."
Fuld zegt dat er binnen de NGN een discussie gaande is tussen 'open' en 'gesloten'. Tot nu toe is de organisatie alleen toegankelijk voor Novell- en Microsoft-netwerkbeheerders. "Mijn idee is dat de NGN een goede gastheer moet zijn voor de vele kleinere clubjes, zoals Groupwise en OS2. Wil je maatschappelijk iets voorstellen, dan zul je de krachten moeten bundelen. Ik wil toewerken naar een federatieve NGN."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-08T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.