Internet-training groeit in populariteit

Het gebruik van techniek-gebaseerde trainingen voor automatiseerders stijgt tot 2002 met 50 procent per jaar.

Dit blijkt uit het rapport Online vs. On-site van onderzoeksbureau IDC. De markt voor IT-trainingen kenmerkte zich jarenlang door klassikaal onderwijs. Dit is nu sterk aan het veranderen. Volgens IDC zijn trainingen per computer momenteel het meest populair. Dit duurt niet lang. De computer-gebaseerde cursussen groeien tot 2000 aan populariteit. daarna neemt het gebruik af. De Internet-trainingen groeien echter sterk door en nemen in 2002 definitief de macht over.

Voordelen

"Web-gebaseerde trainingen hebben veel voordelen", zegt analiste Sheila McGovern van IDC. "Hierbij vindt een snelle distributie van informatie plaats. Bovendien wordt dezelfde inhoud telkens op dezelfde manier gepresenteerd. Dit garandeert een soort van standaardisatie voor een steeds afwisselend publiek." Tot op heden staat gebrek aan bandbreedte een doorbraak van web-trainingen nog in de weg.
Uit de studie blijkt eveneens dat een aantal startende bedrijven alleen nog maar trainingen over Internet aanbiedt. "Web-trainingen staan nog in de kinderschoenen. Er gloort echter een mooie toekomst. Toch zullen deze technologieën nooit de trainingen door een docent overbodig maken", zegt McGovern.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-02T00:00:00.000Z Michiel Couzy