Baan koestert intellectueel kapitaal

Wereldwijde samenwerking met top-universiteiten

Software-ontwikkelaar Baan stelt leerprogramma's en financiële middelen op het gebied van ondernemingsbrede applicaties ter beschikking aan vooraanstaande onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de hele wereld. De succesvolle Nederlandse onderneming probeert zo de banden met wetenschappelijke instellingen te verstevigen.

De plaats die Baan koos voor deze aankondiging, is symbolisch voor het belang dat het bedrijf hecht aan India. Het Baan Instituut lanceerde het 'University Synergy Program' in het Indiase Hyderabad. Paul Baan, een van de beide algemeen directeuren, stelde dat de universiteiten van India tot de beste ter wereld behoren.
Het instituut, een initiatief van Baan Business BV, is een kenniscentrum op het gebied van onderzoek en onderwijs. Toekomstige ideeën en concepten voor de toepassing van IT in het bedrijfsleven moeten daar vandaan komen.
Andries Bottema, directeur van Baan Instituut, zei dat universiteiten een belangrijke bron van intellectueel kapitaal vormen. Maar deze instellingen hebben niet altijd toegang tot het bedrijfsleven. Het instituut wil een 'kennis-hub' worden, een knooppunt dat de academische wereld, het bedrijfsleven en de wereld van de technologie verbindt. Het doel van het universitaire synergie-programma is een klimaat te scheppen waarin nauwer tussen deze werelden kan worden samengewerkt.

Startkapitaal

Baan heeft twaalf universiteiten over de hele wereld uitgekozen voor deelname aan dit programma. Voor december van dit jaar moet het programma op volle toeren draaien. Het gaat om wetenschappelijke instellingen in ondermeer Canada, Brazilië, Duitsland, India, Israël, Italië, Japan, Nederland en de Verenigde Staten.
Het bedrijf zal het produkt Baan IV en andere software gratis voor onderwijs- en research-doeleinden beschikbaar stellen. Ook wil men courseware verstrekken voor cursussen die te maken hebben met ondernemingsbrede applicaties. Daarnaast is startkapitaal gereserveerd voor onderzoeksinitiatieven. Ook wordt gedacht aan gezamenlijke onderwijsprogramma's, speciaal waar het onderricht aan managers betreft. Universiteiten kunnen ook in de Barneveldse keuken kijken als ze meer willen weten over de commerciële ontwikkeling van nieuwe software-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.