Fast Lane neemt 'Oracle herscholing' van Usoft over

MAARSSEN - Het Oracle-softwarehuis Fast Lane uit Maarssen neemt de Oracle-herscholingsactiviteiten van Usoft over.Usoft (voorheen Top Case, het vroegere Comtechno) organiseerde sinds het einde van de jaren tachtig in samenwerking met de arbeidsbureaus Oracle-opleidingen voor werkloze academici en hbo-ers. Jaarlijks werden zo'n tachtig à honderd werkzoekenden omgeschoold. John Wansink van Fast Lane verwacht in de komende jaren ook dergelijke aantallen te halen.

De opleidingskosten bedragen 15.000 gulden. De cursisten moeten dit bedrag zelf betalen. 'Maar wij bieden net als Usoft in het verleden, een 'no cure, no pay'-garantie. Wanneer de mensen na een bepaalde periode geen baan hebben gevonden, wordt een gedeelte van het bedrag teruggegeven. Overigens wijst de praktijk uit dat 97 procent van de cursisten binnen korte tijd werk vindt', aldus Wansink, die met enkele banken in gesprek is over een flexibele financieringsregeling voor de toekomstige cursisten.
Volgens mede-oprichter en directeur Rinus van den Bos van Usoft passen de herscholingsactiviteiten niet meer in de bedrijfsstrategie die is gericht op internationalisatie en produktontwikkeling. Usoft richt zich, sinds het bedrijf begin vorig jaar door Unisys werd overgenomen, op de verdere ontwikkeling en verkoop van de ontwikkelomgeving Usoft Developer (vroeger Top Windows genaamd). Voor dit jaar voorziet Van den Bos in de Benelux een verdubbeling van personeel (van 80 naar 160) en omzet (van 9 naar 18 miljoen), terwijl in Noord-Amerika en enkele Europese landen nieuwe vestigingen zullen worden geopend. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-22T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.