Banenpoolers worden Cobol-kloppers

Tien banenpool-werknemers en vijf uitkeringsgerechtigden gaan een voltijdsopleiding volgen tot Cobol-programmeur. De opleiding, die vier maanden duurt, wordt gevolgd door een stage van zes tot negen maanden bij een automatiseringsbedrijf.

Deze instellingen hebben de intentie uitgesproken dat zij de stagiair(e)s een contract voor een vaste aanstelling bezorgen na afloop van de stage. Stichting Maatwerk Amsterdam voert het project uit samen met Europe Personnel Services (EPS) en de Stichting voor Informatica-opleidingen en Computergebruik Amsterdam (Sica). De laatste geeft de opleiding. Tevens zijn enkele trainers van IBM Education & Training hierbij betrokken.
Dit is het eerste project waarin op grote schaal gebruik gemaakt wordt van de ruimere mogelijkheden van de banenpool. Tot voor kort mochten banenpoolers geen voltijdse opleidingen volgen of stage lopen in het bedrijfsleven. Ook was het niet mogelijk een deeltijdbaan te combineren met de banenpool. Sinds begin 1996 is dit alles wel toegestaan. Ook is er nu een betere terugkeerregeling: wanneer een ex-banenpooler binnen één jaar buiten zijn schuld moet vertrekken bij zijn werkgever, kan hij terug de banenpool in.
De gegadigden hebben allemaal een hbo- of universitaire opleiding, een eis die door EPS gesteld is. De gemiddelde leeftijd van de groep is 42 jaar. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-21T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.