Pil en Pat succesvol

EINDHOVEN - Het Praktijkcentrum voor Informatietechnologie, Advies & Training (Pat) is in samenwerking met de Stichting Kennisbank in Tilburg gestart met het project 'IT in het mkb'. Dit project volgt hetzelfde concept als het Project Innovatie en Logistiek (Pil) dat onlangs in Eindhoven is afgerond.

In het kader van het economisch stimuleringsprogramma Stimulus in de regio Eindhoven, waarvoor de Europese Unie meer dan 250 miljoen gulden heeft beschikbaar gesteld, is het Pat vorig jaar het Project Innovatie en Logistiek gestart. Doel was enerzijds het bevorderen van het toepassen van IT bij het midden- en kleinbedrijf in de distributie- en transportsector en anderzijds werkzoekende hbo-ers en academici aan een baan te helpen.
'In veel kleinere bedrijven ontbreekt het vaak aan tijd, capaciteit en kennis om projecten op het gebied van logistiek en IT te starten. Bij de arbeidsbureaus in Brabant staan echter veel mensen als werkzoekend ingeschreven die in principe de capaciteit hebben om dergelijke projecten op te pakken. Het gaat niet alleen om schoolverlaters, maar ook om ex-werknemers van bedrijven als Philips en Daf. Met Pil hebben we geprobeerd een brug te slaan tussen het gebrek aan kennis in het mkb en de onbenutte kennis van hoger opgeleiden zonder werk', zegt projectleider L. van Cuijk.
Nadat een aantal bedrijven was benaderd en de projecten op financiële en praktische haalbaarheid waren uitgezocht, zijn veertien werkzoekenden geselecteerd en gekoppeld aan de projecten. Na een op het specifieke project gerichte opleiding werden de deelnemers gedurende zes maanden bij de bedrijven gedetacheerd.
Van de veertien deelnemers hebben er inmiddels twaalf een arbeidscontract; zes van hen zijn in dienst getreden bij het bedrijf waar zij hun opdracht hebben uitgevoerd.
Volgens een vergelijkbaar concept is nu in Tilburg het project 'IT in het mkb' gestart, terwijl er volgens Van Cuijk plannen zijn om ook iets dergelijks in de regio Twente te starten. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.