Exin neemt Windows als basis PDI-opleiding

Ruimte voor groupware en Internet in programma

UTRECHT - Exin heeft de PDI-basisopleiding (Praktijk Diploma Informatica) vernieuwd. Belangrijkste verschil met de oude opleiding is dat zij gebaseerd is op Windows.

Voor het eerst sinds de introductie in 1989 is de PDI.1-opleiding grondig vernieuwd. In de herziene versie wordt aandacht geschonken aan nieuwe ontwikkelingen, zoals Internet, en aan moderne bedrijfsapplicaties, zoals workflow en groupware. Daarnaast is de inhoud van een aantal modules meer toegespitst op het praktische gebruiksgemak en de toepasbaarheid van de PC. In de oude versies werd vrij veel aandacht besteed aan technische aspecten van de informatica.

Verschillen

Een essentieel verschil tussen het oude en het nieuwe PDI is dat de oude basismodules zijn gebaseerd op MS-Dos en de nieuwe op het gebruik van Windows. Bovendien is in de module 'Werken met standaardpakketten' WP vervangen door Word.
Pieter de Jong, produktmanager bij Exin, wijst erop dat de oude PDI-basismodules nog een aantal jaren gevolgd kunnen worden. Veel bedrijven en organisaties werken nog steeds met Dos en WP. De revisie van PDI.1 maakt deel uit van de modernisering van de gehele PDI-lijn.
Het is nu aan de opleidingsinstituten om hun cursusmateriaal aan te passen aan de nieuwe eisen van Exin.
De PDI-opleiding is in 1989 geïntroduceerd en gepositioneerd als een IT-cursus op Mbo-niveau. Ruim 11.000 mensen hebben sindsdien een PDI-diploma gehaald. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.