VS investeert fors in opleidingen

Het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid investeert 28 miljoen dollar in de omscholing van drieduizend mensen voor een baan in de technische sector. "Wij maken een groeiende crisis door in de technologiesector vanwege de tekorten aan geschoolde mensen", aldus president Bill Clinton. "Wij zullen mensen moeten trainen om deze tekorten op te vullen."

De Amerikaanse overheid zal het programma financieren met het geld dat ondernemingen moeten betalen ten behoeve van buitenlandse werknemers. Vorig jaar kwamen ongeveer 11.800 buitenlanders naar Silicon Valley. Daarentegen vertrokken 13.000 mensen uit de technologische vallei om elders een baan te zoeken, al dan niet in de IT. De voornaamste redenen voor deze uitstroom zijn de hoge levenskosten, de lange files en volle scholen.
Amerika staat niet alleen met de problematiek op de arbeidsmarkt voor automatiseerders. Ook de Europese landen hebben er last van en dan met name Nederland. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid nemen ook initiatieven om de krapte te bestrijden. Zo heeft een werkgroep onder leiding van Ton Risseeuw in opdracht van de regering een aantal aanbevelingen opgesteld om de problematiek aan te pakken. In de voorjaarsnota zal hiervoor waarschijnlijk geld worden vrijgemaakt.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Michiel Couzy