Minder aanmeldingen IT-studies in 1999

De belangstelling voor informatica-studies aan de Technische Universiteiten lijkt al weer over zijn top. Tot 12 februari van dit jaar had zich 10 procent minder nieuwe studenten aangemeld dan een jaar geleden. Vooral de Technische Universiteit Delft kampt met minder vooraanmeldingen.

Bij technische informatica bedraagt de terugloop 16 procent (veertig aanmeldingen minder). Op de Universiteit Twente trekt dit vak 11 procent minder studenten, terwijl Eindhoven 1 procent lager scoort.
Deze situatie verschilt met informatica bij de algemene universiteiten. Daar groeit het vak nog in populariteit, zo meldt Delta, het blad van de TU Delft. Groningen en Utrecht geven op meer aanmeldingen te krijgen voor informatica.
De TU Delft zit op een kleine 1300 aanstaande eerstejaars. Dat is bijna 11 procent minder dan een jaar geleden. Overigens hebben alle universiteiten in de Randstad met dat verschijnsel te maken. Hopelijk hebben de eindexamen-kandidaten dit jaar hun keuze uitgesteld.
De Twentse beleidsmedewerker Pieter Binsbergen vreest dat de huidige generatie vwo'ers zich afwendt van bèta-studies en techniek. De trend in de Randstad is economie en geen techniek, zegt hij in Delta. Binsbergen denkt niet dat zich de komende maanden nog veel studenten voor techniek zullen aanmelden. Want juist de groep scholieren met exacte pakketten pleegt dat in een vroegtijdig stadium te doen.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Correspondent