Sitara continueert IT-opleiding

Bij Automatiseringsbedrijf Sitara uit Arnhem start opnieuw een lichting werkloze jongeren, schoolverlaters en studie-onderbrekers met een IT-opleiding.

De deelnemers beschikken bij aanvang niet over een specifieke kennis van de automatisering. In december rondde een groep van twaalf studenten het traject af. "In deze lichting zaten mensen die vooraf nog nooit een PC hadden aangeraakt", zegt directeur Hendrik Sardjoe van Sitara. De onderneming heeft inmiddels besloten om de opleiding voort te zetten. Deze keer werft de organisatie niet alleen kandidaten in Gelderland, maar ook in Utrecht. Het Europees Sociaal Fonds en het regionaal bureau voor de Arbeidsvoorziening financieren het project. Er wordt al gesproken over een derde sessie. Sardjoe erkent dat de krapte op de arbeidsmarkt inventiviteit vraagt van de bedrijven. "We moeten roeien met de riemen die we hebben. De mensen die we opleiden zijn meteen inzetbaar."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.